Over mij

Ik ben in 1948 geboren in de Theseusstraat in Amsterdam Zuid als dochter van Ab Wouters en Aafke Wouters - van der Veen. Dit kleine straatje, gelegen in de buurt van het Olympisch Stadion, heeft aan het begin en aan de andere kant van het straatje een poort.

Onder beide poortjes was een atelier van een edelsmid gevestigd. Mijn vader was de Gereformeerde edelsmid en de Rooms Katholieke edelsmid was Nico Witteman.

Het gezin was voor mij een "kunstenaarsnest". Daar heb ik de concepten van schoonheid, vorm, detail en kleur geleerd en in mijn hart bewaard om ze later af en toe weer tevoorschijn te halen. Als verpleegkundige heb ik mijn leven verder uitgebouwd waardoor ik veel levenswijsheid heb opgedaan.

Ik heb altijd gezegd dat ik op mijn 50 ste "er wel iets" mee zou gaan doen.  Door veranderende omstandigheden kreeg ik nieuwe kansen, en dit leidde tot inzichten en ontwikkelingen die me uiteindelijk op het pad van het kunstenaarschap hebben gebracht.

In die tijd werd ik uitgenodigd voor een workshop "buiten schilderen" met kunstenaar Ton Kramer in Almen. Deze ervaring heeft me op dat pad gezet en met discipline en toewijding heb ik mijn eigen artistieke stijl ontwikkeld.

Schilderen, fotografie en woorden zijn voor mij mogelijkheden om tot mijn diepste Ik door te dringen. Mijn werk verbergt veel symboliek, dat hangt aan mij...daar doe ik geen moeite voor, het is er.

 

Theseusstraat Amsterdam-Zuid