Ab Wouters

Een aantal jaren geleden ben ik begonnen met het documenteren van het werk van mijn vader. Het is mijn intentie om een overzicht te maken van zijn werk en zijn leven en dit alles in boekvorm om te zetten.

Toen ik zo bezig was, ontstond het idee dat als ik mijn eigen website voor Art Artistique l’Arbre Gérard zou laten maken, ik ook een pagina voor mijn vader zou willen hebben. Nu is het dan zover.


Leven en werk

Mijn vader volgde van 1935 tot 1939 de opleiding tot edelsmid aan het Instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs te Amsterdam. Hij was een leerling van Jacob Andries Jacobs. Wouters werkte in Dordrecht als edelsmid. Hij vervaardigde niet alleen sieraden maar ook monumentaal werk. Hij werkte vrij maar ook in opdracht. Zo maakte hij werk in opdracht voor onder andere de Vrije Universiteit, scholen, kerken, Gist-Brocades, Fokkeren Trouw. Hij maakte tevens werk in opdracht van leden van het Koninklijk Huis. Wouters was als docent verbonden aan de middelbare vakschool voor edelsmeden te Schoonhoven. Zijn werk is te vinden in museale collecties van onder andere het Museum Boijmans Van Beuningen en het Museum Arnhem. Wouters was lid van bond van christelijke kunstenaars. Zijn zoon Ferdi en zijn dochter Jeanette zijn eveneens actief als beeldend kunstenaar. (Bron: Wikipedia)

 

Wie kan mij helpen?

  •  Wie is in het bezit van werk van mijn vader?
  •  Waar bevindt zich het werk en zit er een verhaal bij?
  •  Weet u iets over Ab Wouters of Aafke Wouters-van der Veen?

 
Ik ga u via de site op de hoogte houden. Er zal in de loop van de tijd werk van Ab Wouters op de pagina geplaatst worden met enkele interviews.

 

Heeft u informatie?  Ik zou het fijn vinden als u contact met mij opneemt. Alvast bedankt.

Ab Wouters
Aafke Wouters-van der Veen

Contact